1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
ponedeljak, 07 decembar 2015

Potpisani ugovori o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava iz budžeta PSEMR-a

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine, mr Nenad Stanković, potpisao je ugovore o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi, kao i ugovore o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstva za realizaciju projekata ugradnje kotlova sa većim stepenom korisnog dejstva u javnim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine.

Prvi konkurs je namenjen zemlјoradničkim zadrugama, registrovanim polјoprivrednim preduzećima, privrednim društvima i preduzetnicima registrovanim za uzgoj životinja, sa sedištem u AP Vojvodini. Za realizaciju devet projekata, koliko je, prema rezulatatima konkursne komisije, zadovolјilo uslove konkursa, izdvojeno je 35 miliona dinara.

Sredstva za realizaciju projekata po drugom konkursu iznose više od 8 miliona i 106 hilјada dinara, a na osnovu rezultata konkursne komisije, utvrđeno je da su tri javne ustanove sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine, ispunile predviđene uslove konkursa.

Obaveza korisnika sredstava je da projekat realizuju do 30. juna 2016. godine, s rokom od petnaest dana za dostavlјanje izveštaja o utrošenim sredstvima i realizaciji samog projekta.

Prema rečima mr Nenada Stankovića, većina konkursa, koji su bili objavlјeni tokom ove godine, biće raspisani i sledeće, ali će broj i vrsta konkursa biti usklađivani sa budžetskim sredstvima predviđenim za narednu godinu.

Studije