Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 26 oktobar 2017

Nenad Grbić pozdravio učesnike prvog Međunarodnog sajma saobraćaja-Traffic Solution Expo

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić, obratio se danas na svečanom otvaranju prvog Međunarodnog sajma saobraćaja - Traffic Solution Expo, koji se održava od 26. do 28. oktobra u Master centru Novosadskog Sajma.

„Jedno od osnovnih opredeljenja Pokrajinske vlade i Sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj jeste kontinuirani rad na opštem unapređenju saobraćajne infrastrukure, što je jedan od osnovnih preduslova za razvoj privrednog sektora svake zemlje“, poručio je Grbić i dodao da kontinuirani rad na brojnim važnim projektima poput ovog, sa sobom nosi velike političke, finansijske i stručne izazove.

Pokrajinski sekretar je izrazio nadu da je ovaj sajam prvi u nizu i da će nastaviti da se razvija, jer predstavlja veliki značaj i potencijal u budućnosti, kako za Srbiju tako i za region.

On je poručio da će Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvio i saobraćaj rado podržati korisne inicijative, koje mogu unaprediti opšti razvoj saobraćaja.

Predsednik Nacionalne vozačke akademije i jedan od organizatora, Mladen Alvirović, istakao je da će Sajam saobraćaja vrlo brzo prerasti iz izložbenog u aktivan i demonstracioni, gde će posetioci moći da vide sadržaje kojih nema na sajmovima ove vrste čak ni u Evropi.

Na sajamskoj manifestaciji biće predstavljeni aktuelni projekti, koji doprinose unapređenju saobraćaja u Srbiji, kao i različite vrsta proizvoda, programa, tehnologija i usluga u saobraćaju, uz paralelno održavanje edukativnih stručnih skupova.

Otvaranju prvog Međunarodnog sajma saobraćaja prisustvovali su član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Novog Sada Aleksandar Kravić, organizator manifestacije Public connection Bojana Rudić Počuč i izvršni direktor za kongresne aktivnosti Novosadskog sajma Andrea Knezi.