1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Cover

četvrtak, 01 mart 2018

Потписивање Протокола о сарадњи са грађевинским Синдикатом предуслов за отварање нових радних места у овом сектору

У оквиру отварања дводневне сајамске манифестације VII Међународни дани енергетике и инвестиција (МДЕИ) у Новом Саду, потписан је Протокол о сарадњи између Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарсто и саобраћај и Синдиката радника грађевинарства и индустрије грађевинског материјала Војводине из Новог Сада. Протокол су потписали покрајински секретар Ненад Грбић и председник Синдиката Јосип Модић.

Овим документом се значајно утиче на промовисање значаја покретања грађевинске индрустрије у АП Војводини како би се подстакло отварање нових радних места у грађевинарству и повећање потрошње грађевинског материјала произведеног у домаћим компанијама.

Првог дана ове пословне манифестације, покрајински секретар Грбић отворио је свечану пленарну конференцију о правцима развоја енергетике – одрживост и конкурентност земље и региона, као и конференцију посвећену ветропарковима под називом ,,Зелени мегавати Србије“.

Међународни дани енергетике и инвестиција, који сваке године окупљају више од 2.000 експерата из преко 10 земаља света, учесницима омогућавају представљање пројеката, проналажење и умрежавање са партнерима из ове и сродних области, који би у многоме могли допринети њиховој реализацији. Водеће тематске области ове године су енергетска ефикасност, обновљиви извори енергије, грађевинарства и заштите животне средине.

Studije