1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Cover

petak, 04 oktobar 2019

Mirović i Mihajlović: Nastavljamo da ulažemo u AP Vojvodinu i u novom investicionom ciklusu

“Najznačajniji infrastrukturni projekti u Srbiji odvijaju se upravo na teritoriji AP Vojvodine. Vojvodina se, uz pomoć Vlade Srbije, i svega što sama radi u oblasti infrastrukture, iz nedelje u nedelju menja i mogu da se vide obnovljeni putevi i pruge i novi objekti u oblasti zaštite životne sredine, kao što su između ostalog nove fabrike vode”, rekao je predsednik Mirović posle sednice Radne grupe za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata na teritoriji AP Vojvodine.

Predsednik Mirović se zahvalio potpredsednici Vlade i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorani Mihajlović na zajedničkom radu u oblasti infrastrukture u Vojvodini i istakao da su glavne teme razgovora bile izgradnja brze pruge Beograd–Budimpešta, izgradnja Fruškogorskog koridora, ulaganja u prečistače otpadnih voda, kao i novi projekti u oblasti putne infrastrukture, poput obilaznica oko Temerina i Kanjiže.

Potpredsednica Vlade Srbije rekla je da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u infrastrukturu u Vojvodini i u novom investicionom ciklusu.

Mihajlovićeva je rekla da je svrha ove radne grupe da se projekti zajednički efikasno realizuju i da građani Srbije vide rezultat.

Ona je rekla da se sa kineskom kompanijom vode razgovori u vezi sa izgradnjom Fruškogorskog koridora, na kojem se očekuje da bi radovi mogli da počnu iduće godine, a okvirna procenjena vrednost je oko 600 miliona evra. “Vlada Srbije je formirala i radnu grupu za projekat Vojvođanskog P, odnosno izgradnju auto-puta Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad, za koji se takođe razgovara sa kineskim kompanijama, i za šta očekujemo da narednih meseci bude poznata i procenjena vrednost radova”, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je dodala i da se značajan deo saobraćajnica koji će se obnavljati u okviru trogodišnje konstrukcije oko 5.000 kilometara magistralnih i regionalnih puteva, ukupne vrednosti oko milijardu evra, nalazi upravo na teritoriji Vojvodine.

Studije