1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Cover

utorak, 22 decembar 2020

Ognjen Bjelić dodelio ugovore za projekte unapređenja bezbednosti saobraćaja

Novi Sad – 22. decembar 2020. -  Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Ognjen Bjelić je dodelio, na osnovu sprovedenog javnog konkursa, 46.075.950,60 dinara za sufinansiranje 41 projekta iz oblasti bezbednosti saobraćaja u 26 gradova i opština na teritoriji AP Vojvodina.


Za bespovratna sredstva, na konkursu koji je raspisan 27. novembra ove godine,  jedinice lokalne samouprave su mogle da kandiduju projekte namenjene: usporavanju saobraćaja u zonama škola, postavljanje brzinskih displeja u zonama škola, usporavanju saobraćaja pri ulasku u naseljeno mesto i postavljanju semafora.


Prioritet Pokrajinskog sekretarijata je povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, a naročito dece, te će se u narednom periodu nastojati da se urede sve zone škola na teritoriji AP Vojvodine. Po ovom konkursu su dodeljena sredstva za uređenje 39 zona škola saobraćajnom signalizacijom i tehničkim sredstvima i uređenje još 26 zona škola postavljanjem brzinomera.


Značajna sredstva od približno 20 miliona dinara su dodeljena za postavljanje sedam semafora. Takođe, deo novca dodeljen je za projekte koji se odnose na usporavanje saobraćaja pri ulasku u naseljena mesta i u zonama usporenog saobraćaja.

Studije